Volg ons op Instagram
Nu gesloten KAPSALON & BARBER SHOP: 0313 - 47 45 42
U bent hier: Home  »  Nieuws  »  Haar op vakantie

Haar op vakantie

Geschreven door "Bennie's Barber Shop" | Gepubliceerd op 29 - Juni - 2020

Ga je met vakantie? Vergeet dan niet dat ook je haar graag in goede conditie terug wil komen. Als je tijdens je vakantie een probleemloos kapsel wilt laat dan vooral een goede coupe knippen. Ook een permanent kan een basis zijn om het haar makkelijk in model te houden. Het beste is als je haar al voor de vakantie een goed conditie heeft. Bouw de conditie al ruim van tevoren extra op.

Bescherming

We zijn inmiddels gewend om onze huid voor te veel zon te beschermen omdat we last kunnen krijgen van lelijke en vooral pijnlijke zonnebrand. Met het haar gebeurt PRECIES HETZELFDE alleen doet het geen pijn. Het haar droogt uit, de kleur wordt lelijk en het is moeilijk in model te brengen. Dat alles kun je voorkomen door op tijd maatregelen te nemen en het haar tijdens je vakantie, net als je huid, te beschermen.

Hiervoor zijn veel speciale finishproducten te koop zoals gels en haarsprays die een ingebouwde beschermingsfactor hebben tegen het ultraviolette licht Je kunt deze filters vergelijken met die van huidcrèmes.

Neem vooral conditie verhogende producten mee op reis. Zon en zeewater tasten je haar aan als je geen maatregelen neemt. Ook het chloorwater in een zwembad doet dit. Een speciale shampoo en een conditioner zijn het minste wat je mee moet nemen.

In model brengen

Als je je haar föhnt ga dan met de föhn niet te dicht op het haar of kies voor een lage temperatuur. De combinatie van zon, zee- of chloorwater en een te hete föhn kunnen je haren ernstig beschadigen.

Haar op vakantie

Stel dat je ’s middags laat van het strand komt en je hebt geen zin meer om je haren te wassen dan kun je toch met een gekapt hoofd de deur weer uit. Met behulp van een krul-  styltang of föhnborstel ziet je er binnen enkele minuten weer perfect uit.  Je kunt ook ‘hete rollers’ (carmenset) inzetten. Na enkele minuten haal je de rollers er weer uit, een borstel erdoor heen en je kapsel is klaar.

Als je haar een mooi kleurtje heeft laat je dan door je kapper adviseren. Je kunt bijvoorbeeld een kleurschuim of kleurspoeling mee nemen om je haarkleur tussentijds weer wat op te frissen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welke eisen je stelt en hoe hoog je haar op je prioriteitenlijst staat. Als je er verzorgt uit wilt zien en je waarde hecht aan een makkelijk te onderhouden kapsel dan moet je er wel iets voor willen doen.

Mijn haar doet raar

Kijk ook niet verbaast wanneer je haar tijdens de vakantie een totaal ander ‘gedrag’ vertoont. Doordat je bijvoorbeeld in een ander klimaat bent of andere dingen doet of anders eet kan je haar ook anders reageren. Alleen al het feit dat je waarschijnlijk veel in de buitenlucht zult zijn heeft een enorme invloed op je haar.

Als je nat haar vaak in de zon laat drogen wordt de zuurstof in het water door het zonlicht geactiveerd en doet zijn werk. Het haar wordt ongelijkmatig lichter, wat ongetwijfeld interessante kleur effecten zal opleveren die lijken op een coupe de soleil of high light. Besef echter wel dat de haarstructuur verslechtert waardoor je weer meer verzorgende producten nodig hebt.

Wie met gespleten haarpunten naar een warm land gaat moet zich realiseren dat het probleem verhogend werkt. Als je bijvoorbeeld van tevoren een sportieve coupe laat knippen bent je van het probleem af.

Tijdens je vakantie heb je tijd en zin om iets nieuws uit te proberen?

Misschien wil je het haar soms met gel of wax strak naar achteren kammen of als je het altijd keurig föhnt wil je het soms met je vingers in vorm kneden.

Er zijn veel mensen die tijdens hun grote vakantie een ander kapsel willen dragen dan de rest van het jaar. Maak je wensen kenbaar aan je kapper en bespreek je wensen duidelijk en goed van tevoren.

Vakanties zijn ervoor om dingen eens lekker anders te doen, zo ook met je haar.

“Als je haar maar goed zit”

Bennie Winterink

Barbier bij Bennie’s Barber Shop

Doesburg

 

Heeft u vragen over onze behandeling, producten, werkwijze of mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gebruik hiervoor onze contactgegevens of stuur een email via de site. Afspraak maken STUUR EEN EMAIL

KAPSALON & BARBER SHOP

Centrum Ooipoortstraat 24, 6981 DV Doesburg
Telefoon
Kapsalon & Barbershop
0313 - 47 45 42
Telefoon
Schoonheidssalon
06 - 200 226 32

OPENINGSTIJDEN

Openingstijden MaGesloten Di08:30 - 18:00 Wo08:30 - 20:00 Do08:30 - 20:00 Vr08:30 - 20:00 Za08:00 - 16:00
Maak een afspaak