Volg ons op Instagram
Nu gesloten KAPSALON & BARBER SHOP: 0313 - 47 45 42
U bent hier: Home  »  Nieuws  »  Over shampoo gesproken

Over shampoo gesproken

Geschreven door "Bennie's Barber Shop" | Gepubliceerd op 01 - Oktober - 2020

Wanneer we ons gezicht met zeep wassen of een verkeerde reinigingslotion gebruiken, zien en voelen we bijna meteen de gevolgen hiervan. De huid wordt droog en trekt en we krijgen, na het gebruik over een langere periode, geïrriteerde rode vlekken. Bovendien doet het pijn of jeukt het.

Wanneer we een verkeerde shampoo gebruiken, gebeurt hetzelfde. Het haar wordt poreus en dof, is moeilijker te behandelen en verliest volume. Beschadigd haar doet alleen geen pijn en jeukt niet, dus denken we dat de haren geen verdere verzorging nodig hebben.

Haarverzorging begint met het reinigen

Haar heeft dezelfde verzorging nodig als de huid en dat begint met de reiniging. Tegenwoordig wassen we ons haar vaker dan vroeger als je geen rekening houdt met je type hoofdhuid en de conditie van het haar, dan doet niet alleen je haar pijn, maar maak je het jezelf ook onnodig moeilijk bij het onderhouden van je kapsel.

Natuurlijk zijn verzorgende shampoos iets duurder, ze bevatten waardevollere stoffen, maar het gemak dat je daarvan ondervindt, en de gezondheid van haar en hoofdhuid, zijn het meer dan waard.

Er zijn zoveel soorten shampoos te koop dat de keuze niet makkelijk is. Er zijn shampoos voor droog en vet haar, gepermanent en geverfd haar en er zijn shampoos met u.v.-filter, slecht een paar voorbeelden.

Meerdere shampoos gebruiken

Soms kan het handig zijn om meerdere soorten shampoos al naar gelang de haarconditie, om en om te gebruiken. Je hoef bijvoorbeeld een ‘echte’ anti-roos shampoo niet permanent te gebruiken, maar slechts incidenteel. Ook kun je shampoo voor een gevoelige hoofdhuid met een shampoo voor gepermanent haar om en om gebruiken.

Over shampoo gesproken

Als je er heel zeker van wilt zijn wat je het beste voor jou haar kunt gebruiken vraag dan je kapper om advies. Zij of hij kan dan zien hoe de actuele conditie van uw haar is. Kijk niet verbaast op als je kapper de ene keer een ander type shampoo adviseert dan de andere keer. De conditie van je haar kan wisselend van aard zijn. Stel je kapper adviseert je een shampoo waar veel verzorgende bestanddelen in zitten, omdat je haar niet in een optimale conditie verkeerde. Na verloop van tijd, als het haar wat opknapt, kan deze shampoo te ‘zwaar’ voor je haar zijn geworden. Als je kapper een goede vakman of vakvrouw is en je haar nauwlettend in de gaten houdt, zou hij of zij je het gebruik van een andere, minder ‘zware’ shampoo kunnen adviseren. Of je laat bijvoorbeeld een bijna uitgegroeide permanent eruit knippen en zet geen nieuwe permanent, in dit geval heb je een andere shampoo nodig.

Bovendien hebben ook andere haarproducten invloed op de keuze van je shampoo. Het gebruik van verzorgende föhnlotions of haarmaskers kunnen de werking van de shampoo beïnvloeden.

Dennenappels

Zon en chloorwater kunnen een enorme aanslag op je haar en huid plegen. Een zonnebrand op je huid is direct te zien en te voelen. Maar neem maar van mij aan dat je haar er op zijn minst evenveel onder lijdt.

Alleen wanneer je volledig gezond en glanzend haar hebt, kun je het wassen met een ‘all round’ shampoo.

Het spreekt vanzelf dat iedere shampoo met veel water goed uitgespoeld moet worden. Niet verwijderde shampooresten kunnen het haar beschadigen. Nat en gewassen haar is kwetsbaar, omdat de haarschubben meer open staan. Wrijf het natte haar niet met een handdoek droog dat heeft dezelfde werking als dat je twee dennenappels tegen elkaar wrijft: de openstaande schubben vliegen er dan zo van af! Je kunt je haar beter voorzichtig droogdeppen.

Ook de beste shampoo is niet dé probleemoplosser. Het is de juiste combinatie van leefwijze, reiniging en verzorgings- en finishproducten die je haar en hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden.

“Als je haar maar goed zit”

Bennie Winterink

Barbier bij Bennie’s Barber Shop

Doesburg

 

 

 

Heeft u vragen over onze behandeling, producten, werkwijze of mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gebruik hiervoor onze contactgegevens of stuur een email via de site. Afspraak maken STUUR EEN EMAIL

KAPSALON & BARBER SHOP

Centrum Ooipoortstraat 24, 6981 DV Doesburg
Telefoon
Kapsalon & Barbershop
0313 - 47 45 42
Telefoon
Schoonheidssalon
06 - 200 226 32

OPENINGSTIJDEN

Openingstijden MaGesloten Di08:30 - 18:00 Wo08:30 - 20:00 Do08:30 - 20:00 Vr08:30 - 20:00 Za08:00 - 16:00
Maak een afspaak