Volg ons op Instagram
Nu gesloten KAPSALON & BARBER SHOP: 0313 - 47 45 42
U bent hier: Home  »  Nieuws  »  Tussen de krullen in

Tussen de krullen in

Geschreven door "Bennie's Barber Shop" | Gepubliceerd op 11 - December - 2020

Wie een permanent wil moet van tevoren bedenken hoe het resultaat eruit moet zien. Wil je gewoon meer volume of kleine of grove krullen die je na het wassen gewoon kunt laten drogen?

Wil je je haar watergolven, met de borstel föhnen of met de hand kneden? Of heb je vet futloos haar en wil je een permanent om het haar wat droger en handelbaarder te maken.

Bespreek je wensen met je kapper en laat je adviseren. Het zou kunnen dat niet al je wensen te realiseren zijn omdat je haar er niet geschikt voor is. Tijdens de permanentbehandeling worden namelijk een aantal ‘zwavelverbindingen’ in het haar geopend. Het haar wordt door de wikkel in een nieuwe vorm gebracht. Vervolgens wordt de structuur weer gesloten en in de nieuwe vorm ‘gefixeerd’.

Kijk niet verbaasd op als je voor een permanent naar je kapper gaat en hij of zij na het gesprek een haar- en hoofdhuiddiagnose adviseert om de permanent niet of nog niet te laten doen. Misschien is op dat moment de conditie van je haar niet in een optimale conditie. Het advies zou dan kunnen zijn om nog even te wachten en het haar door middel van verzorgende producten eerst te verbeteren. Preventie is effectiever dan een grote schade na de behandeling te moeten verhelpen.

Tussen de krullen in

MILDER, HAAR VRIENDELIJKER EN VOORSPELBAAR

Met name geverfd haar reageert soms wat ‘weerbarstig’ op een permanent. De echte verf en de permanent zijn chemische behandelingen die de conditie van het haar kunnen belemmeren. Een semi-permanente of plantaardige kleuring is geen probleem.

Ofschoon permanent vloeistoffen de laatste jaren steeds milder, haarvriendelijker en beter voorspelbaar geworden zijn, behoort deze behandeling beslist in de handen van een vakman/vakvrouw. Er zijn te veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het zelf zetten van een permanent is een groot risico waarvan het resultaat van geluk en toeval afhangt. De professionele kapper heeft ruime ervaring in het beoordelen van de haarkwaliteit en heeft meerdere soorten permanent vloeistof in huis die speciaal ontwikkeld zijn voor de afzonderlijke wensen en haartypes van de klant.

Wie veel en lang plezier wil hebben van zijn permanent doet er goed aan om ook thuis verzorgende haar producten te gebruiken. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om het volume van de permanent zo lang mogelijk te behouden en het haar glanzend en handelbaar te maken. Een speciale shampoo en een conditioner is het minste wat je in huis moet hebben om je permanent te verzorgen.

VOOR OF NA DE PERMANENT KNIPPEN?

Je kunt het beter aan je kapper overlaten of het haar voor of na de permanent geknipt moet worden. Ook wanneer je het haar niet korter wilt en het eigenlijk langer wilt laten groeien, je kapper kan na de permanent het zogenaamde ‘gezond-knippen’ van de haarpunten adviseren om kleine beschadigingen onmiddellijk te elimineren.

Er zijn alkalische, neutrale of zure permanent vloeistoffen. Laat het aan je kapper over welk product hij of zij in jouw geval wil gebruiken. Hij zal niet alleen rekening houden met je wensen maar ook met de actuele conditie van je haar.

Vraag je kapper gerust waarom hij of zij voor een bepaald product of een bepaalde wikkeltechniek kiest. Je kapper zal bewuster te werk gaan en beter kunnen adviseren wanneer je zelf ook geïnteresseerd bent in je eigen haar. Verder zijn de dikte en vorm van de wikkels of shapers, de sterkte van de vloeistof en de inwerktijd belangrijke factoren die het resultaat beïnvloeden. Vaak worden er speciale wikkeltechnieken toegepast, afhankelijk van je wensen en haarlengte.

Een permanent is een uitstekende manier om je haar meer ‘body’ te geven. Het haar blijft langer in model en is makkelijk te onderhouden. Voor een goed resultaat heb je het advies van een vakman of vakvrouw nodig.

“Als je haar maar goed zit”

Bennie Winterink

Barbier bij Bennie’s Barber Shop

Doesburg

 

Heeft u vragen over onze behandeling, producten, werkwijze of mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gebruik hiervoor onze contactgegevens of stuur een email via de site. Afspraak maken STUUR EEN EMAIL

KAPSALON & BARBER SHOP

Centrum Ooipoortstraat 24, 6981 DV Doesburg
Telefoon
Kapsalon & Barbershop
0313 - 47 45 42
Telefoon
Schoonheidssalon
06 - 200 226 32

OPENINGSTIJDEN

Openingstijden MaGesloten Di08:30 - 18:00 Wo08:30 - 20:00 Do08:30 - 20:00 Vr08:30 - 20:00 Za08:00 - 16:00
Maak een afspaak